Coneixes algun d'aquests autors?
Cerca l'obra per nom, editorial o lloc a la qual pertany:
L'antic barri del Canyeret, el declivi del qual testimonia Josep Vallverdú, ha desaparegut quasi completament, ja que on abans hi havia les típiques cases gairebé penjades del tossal de la Seu Vella, ara s'hi alcen els edificis judicials de la ciutat. No obstant això, encara s'hi conserven dues o tres cases sobre la paret que hi ha darrere de l'església de Sant Joan que permeten al visitant de fer-se una idea, tot i que molt fragmentària, de com devia ser el barri abans de la seva modernització. És precisament allí on podem fer la lectura del fragment d'un text de Josep Vallverdú.
El Canyeret de Lleida, que els autors del tipisme han exalçat, i amb motiu. És un barri, avui en vies de desaparició, situat en positura delicada al vessant de migjorn del tossal de la Seu Vella, on els immigrats i la pobretalla han viscut durant anys. Abans era un barri pagès, sorgit després de la destrucció sistemàtica de la ciutat per Felip V. Les barraques i habitatges humils foren fets, en un principi, amb canyes i fang, i per això se'n va dir el Canyeret. Abans de Felip V, tota la costa estava edificada i en aquest barri fins i tot hi vivien honrats funcionaris del comú, com ho certifiquen els noms d'alguns carrers: «Carrer del Botxí»...
Mesures de protecció han aconsellat d'anar enderrocant aquest barri, sempre amenaçat d'ensulsiades pel pronunciat pendent en què s'assenta i per l'erosió pertinaç de la costa de migjorn. Niu d'una població pintoresca i bigarrada, seu de guitarristes calés i de gent vinguda darrerament de molt al sud, encara conserva algunes parets nobles i el traçat anterior a la venjança filipina.
Altres indrets de Lleida: