En el parc dels Colors l'aigua llisca sobre trencadissos irisats...Situat entre l'avinguda de Caldes de Montbui i els carrers de l'Agricultura i de Francesc Layret. Abans hi havia un immens terreny sense urbanitzar. Ara, les persones dels barris de Santa Rosa, Plana Lledó i Can Borrell (un barri antic, un barri obrer dels anys 60 i un barri nou), hi passegen lliurement.

El projecte, obra dels arquitectes Enric Miralles i Benedetta Tagliabue, es va fer entre 1992 i 1995 i l'execució de l'obra entre 1995 i 2001. Una prosa i un haikú de Josep Masats fixen l'interès literari i plàstic de l'indret.

testing image

En el parc dels Colors l'aigua llisca sobre trencadissos irisats, feixes argiloses i palmeres rovellades. Ampli, assolellat, mediterrani. Té parets de formigó i de maons per integrar, em sembla, el parc entre els blocs i cases d'obra vista del voltant.

Deixant de banda les parets, potser excessives, tot plegat fa l'efecte d'una platja de l'Empordà, encerclada de roques coure, pins d'un verd rentat i blaus d'Itàlia. És de Ricard Miralles i Benedetta Tagliabue i no et deixa pas indiferent.