A l'entrada, doncs, la llibreria d'en Salvat...


Municipi:Barcelona
Comarca:Barcelonès

testing image

A l'entrada, doncs, la llibreria d'en Salvat. Amarada de sol als matins. Al fons, en un racó de la sala, un despatxet minúscul i fosc on, tots els dies, de les tres de la tarda en amunt, s'hi celebrava una tertúlia de la qual eren assidus en López-Picó, el malaguanyat Joaquim Folguera, en J. V. Foix, en Carles Riba, a vegades en Josep Maria de Sucre, en Manolo Hugué quan baixava d'Arenys de Munt, on passava temporades llargues, i algun altre el nom del qual no recordo en aquest moment. En Salvat-Papasseit hi entrava de tant en tant. I algun que altre cop en Segura.

S'hi parlava de tot i força. Tot parlant, en López-Picó i en Folguera planejaven els números de La Revista, una publicació de caràcter literari, oberta de bat a bat a tots els corrents del món. El pas dels anys, en comptes de corcar-la, com ha succeït amb moltes de les coses que ara es publiquen i que passen, per bé que de moment, com a bones, encara l'ha revalorada.

En Manolo Hugué hi queia cada vegada que venia d'Arenys a Barcelona. Encara em sembla que l'hi veig entrar. Menut i l'aire viu. En el seu rostre rodó, de canonge, s'hi dibuixava un somriure murri. La boina encastada al cap i l'orella amatent. Duia un vestit de vellut de color verdós, una vara de tractant en bestiar farcida de claus de llautó, clavats al mànec, amb una corretja que li servia per a penjar-se'l al braç quan no caminava.