Coneixes algun d'aquests autors?
Cerca l'obra per nom, editorial o lloc a la qual pertany:
Per la baixada cap al torrent del Catllar, si ens desviem a l'esquerra, arribarem al Tomb del Balcó. Aquest indret és un mirador excel·lent de la ciutat. En primer pla l'església de Sant Francesc i el convent del Carme. Entre les cases podem entreveure el campanaret de Sant Antoni. A sota, abans del torrent, podem contemplar una plana que s'estén fins a tocar Valls amb algunes masies i masos petits. Al fons, tancant Valls per l'esquerra, hom pot veure Mas Clariana, la nova urbanització a l'oest de la ciutat. Al centre de la panoràmica s'aixeca majestuosament l'església de Sant Joan, amb el seu altiu campanar, far de la ciutat. Aquest és el lloc adequat per llegir una prosa d'Antoni Rovira i Virgili (Tarragona, 1882 - Perpinyà, 1949) en què canta les excel·lències del paisatge vallenc.
A l'Alt Camp de Tarragona, prop de la ratlla de muntanyes on comença la Conca de Barberà, la ciutat de Valls ostenta el seu cloquer, prim, esvelt i àgil. És el campanar més espiritual de tota la rodalia. No és tan monumental com el de la seu de Tarragona, ni tan elevat com el de Reus. Però té una gràcia, una finor, una claredat que ens el fan estimar amb preferència.
Gràcia, finor, claredat; aquestes tres qualitats espirituals del campanar ho són també de la ciutat. Valls és una ciutat graciosa, fina i clara, i en els vallencs reflecteix el caràcter col·lectiu.
Nosaltres hem definit les tres ciutats del Camp dient que Tarragona és la serenitat; Reus, la inquietud, i Valls, l'equilibri. Per sota d'aquestes característiques diferencials hi ha aquell íntim arborament que és la llei de la comarca. Nosaltres, tarragonins, que tenim l'ànima partida entre la terra i la mar, sabem comprendre la gent de Valls i de Reus, i en alguns aspectes ens hi avenim més que amb els nostres propis conciutadans. Ens plauen, sobretot, la passió reusenca i el seny vallenc.
Altres indrets de Valls: