El projecte

Endrets, Geografia Literària dels Països Catalans

A continuació t'expliquem el projecte d'Endrets en tota la seva dimensió, com va començar, el projecte web i el projecte físic, quines eines t'aporta a través de la consulta de mapes i cercadors pensats per navegar i submergir-te d'una manera ràpida i intuïtiva en la literatura dels Països Catalans

La mare dels ous: els llibres de la Geografia Literària

Endrets.cat és un projecte que neix de la col·lecció de llibres Geografia Literària. 

Els llibres presenten els llocs literaris per comarques i dintre de cadascuna per pobles i ciutats. Els llocs poden tenir adscrits un o més textos d’autors i èpoques diverses. Els volums, plens de fotografies, es clouen amb les localitzacions dels indrets per coordinades gps, índexs dels autors i una bibliografia. 

 

Un mercat de Calaf: el mapa literari dels Països Catalans

Endrets.cat és un gros mercat literari, potenciat per la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, per a facilitar el descobriment dels racons més impensables del nostre país de la mà de la literatura. De fet, a Endrets.cat s’hi poden trobar alhora diverses fonts d’informació (Geografia, Art, història, antropologia, sociologia...) que ajuden a crear en els usuaris un sentiment de pertinença a una cultura i una història comunes. El portal s’ha anat fent realitat a partir de 2009 gràcies a la col·laboració de professorat i becaris de la universitat.

El moll de l’os: què és un lloc literari?

Tots els continguts s’adscriuen a un lloc literari. Què és un lloc literari? Doncs, qualsevol espai, natural o urbà, que estigui directament o indirecta relacionat amb textos literaris d’èpoques, gèneres i autors diferents i que n’expliqui o en representi les característiques físiques, humanes, històriques, culturals, artístiques...

 

A la taula d’en Bernat qui no hi és no hi és comptat: una eina per a l’ensenyament, el turisme cultural, el lleure, etc.

A aquesta gegantina taula de dades hi són convidades persones de diferents sectors i amb necessitats múltiples: des de l’ensenyament (del secundari a l’universitari) al món excursionista bo i passant per altres camps tan diversos com els programes formatius d’integració social, el turisme cultural o els estudiants de català de les diverses universitats del món.

 

Una agulla en un paller: per trobar-hi de tot i a tothom

El web és un gran paller enciclopèdic de la literatura catalana de tots els temps: de Ramon Llull i els trobadors fins al segle XXI, inclosos cantautors, grups de rock... Davant de milers de noms, llocs, textos, obres, Endrets.cat ofereix un cercador ràpid on les consultes es poden realitzar a partir de set grans apartats: autors, obres, llocs, pobles, ciutats, conceptes i rutes.

 

Com més serem, més riurem: un equip imparable

Organigrama de 2009-2019

Suports econòmics

Secció informàtica

Introductors de continguts

 

Escolta-ho en el vent: l’impacte comunicatiu

Articles entrevistes i comentaris organitzats per cada volum. Consulta les notícies i la mediateca d'endrets.cat. 

 

 

Contactes

Diversos

Interaccions amb el web (aportacions d’autors, lectors...)