Baixem cap a la part nova...


Comarca:Terra Alta

testing image

Baixem cap a la part nova d'Horta i sortim a la plaça de Catalunya, que en diuen, que és on la carretera travessa el poble per l'únic tram pla, i s'eixampla.

En una banda de la plaça hi ha tres cafès: el bar Grau, el bar Manolo i el bar Agustí. En aquesta hora la circulació de cotxes per la plaça ja ha estat restringida a una sola via, l'estricta carretera. Ho fan cada tarda, i així la meitat de la plaça queda a disposició de la gent i dels cafès, que escampen generosament taules i cadires. M'assec a la zona que correspon al bar Grau i mentre em porten un cafè em dedico a comptar: en aquesta plaça hi ha, en aquest moment, més de cinquanta taules i potser gairebé dues-centes cadires. Després d'haver passat pels altres pobles de la Terra Alta l'espectacle m'impressiona.

He triat una taula el més a prop possible d'una colla de gent gran, que ja hi deuen estar instal·lats de fa estona, per veure si puc seguir alguna conversa. Parlen, en efecte, amb aquella tranquil·litat dels jubilats que no tenen pressa, i amb la vivacitat de qui s'ho passa bé en un espai familiar. És clar que s'han adonat, immediatament, de la presència dels dos forasters, l'home del cabell blanc i la noia morena, que a més els miren i els escolten sense dissimular-ho gaire. O gens, perquè el que ens agradaria és participar de la seva conversa.