A la tarda ens arribem al Mas de Borbó...


Obra:L'aroma d'arç (p. 144-145)
Municipi:Aleixar
Comarca:Baix Camp

Seguirem el camí amunt i arribarem al Mas de Garrut amb una alzina centenària a l'era del davant, a la dreta de la pista. Poc després, planejant, trobarem una bifurcació que, a l'esquerra mena a Prades per l'antic camí i, a la dreta, a Almoster. A uns 1.000 metres a la banda de dalt a l'esquerra divisarem el Mas de Borbó. Al peu de pista, dos cadenats indiquen que el pas està prohibit per accedir-hi. A uns 200 metres del primer cadenat, trobarem l'alzina del Mas de Borbó. Els tècnics calculen que té més de 1.300 anys, és a dir, que va néixer en època visigòtica. Està protegida per una àmplia tanca i sota la seva monumental copa es diu que s'hi ha aixoplugat un ramat de més de 900 ovelles i que la seva tronca just l'abracen sis persones amb els braços estesos. En aquest punt és on podem llegir un fragment de L'aroma d'arç.

testing image

17 d'agost de 1962

A la tarda ens arribem al Mas de Borbó. Vénen les quatre noies suïsses. Aturats al bosc , tornen a cantar cançons franceses o helvètiques:

Oui, ma chaumière

je la prefère

avec toi

au palais d'un roi.

Sota l'arc fosc de les alzines es veia un paisatge equilibrat: conreus, boscos i serres llunyanes en el sol d'agost. L'airet era agradable. L'alzina del Mas de Borbó té les branques decorades amb líquens grisos i verds, que fan unes configuracions geogràfiques, una mena de Polinèsia en l'escorça negra. Hem visitat per dins el Mas de Garrut, que es troba al mateix camí. Les noies xisclaven quan han començat a volar ratpenats per les alcoves buides.