El primer amic (fragment)


Obra:Caramells de l'auba (p. 15)
Municipi:Bunyola
Comarca:Mallorca

testing image

El primer amic (fragment)

El primer record conscient que tenc d'Orient va lligat a un moix blanc i negre que no em deixava per a res i que, des del principi, fou el meu company de joc de pilota... Una piloteta com un meló eriçó i d'un color verd.

El moix, que era molt gros i que tenia uns mostatxos llarguíssims, es posava dalt d'una cadira d'aquelles de bova i esperava que jo li tiràs la pilota. L'engospava sense fallar gairebé mai i en un moviment rapidíssim me la llançava amb les potes de darrera.

Així ens passàvem hores fins que un dels dos es cansava; llavors, sense jerarquies, ens dirigíem un darrera l'altre a la cuina on ma mare sempre tenia qualque llepolia per a tots dos: per a mi una galeta dolça o una pastilleta de cafè amb llet i per ell un capollet de botifarró o un cap d'arengada.

Aquell moix havia comparegut poc temps després d'haver arribat nosaltres i encara que fos un animal fet, ben aviat es va deixar agafar com si l'haguéssim criat de petitó. Mai sabérem d'on venia, perquè no era de ningú de la vall. Sentia envers meu una lleialtat tan extrema que feia que en cap moment, es separàs del meu costat. I si qualcú, de bromes, m'agafava, el moix arreveixinava el pèl i feia uns remeulos d'amenaça que provocaven el meu aterratge d'immediat.