testing image

Els grans triomfs en Clavé va tenir-los en els Camps Eliseus, dels quals pot dir-se que era empresari. Eren els jardins més bonics i poètics que ha tingut Barcelona. Estaven situats en el Passeig de Gràcia, pujant a mà dreta, en el lloc que ocupa molts anys després el Teatre Líric.

En aquells Camps Eliseus, que tenien ben merescut aquest nom, hi havien fresques salzeredes, un teatre espaiós, un saló circular on ballaven les nostres boniques menestrales amb els seus promesos; unes muntanyes russes, una casa suïssa, un cafè, fonts i artístiques estàtues. Amb raó en podien estar joiosos els barcelonins.

Quan la reina Isabel II, acompanyada del seu marit i dels seus fills, va assistir a un concert que es donava en aquells jardins, il·luminats a la veneciana, va quedar sorpresa: la família reial va creure's transportada al país de les fades.

En aquell poètic lloc en Clavé, el 17 de setembre de 1860, donà el seu primer festival. Va ser una festa nova, hermosa, com mai se n'havia donat cap a Espanya. En ella hi van prendre part 200 coristes i 150 professors de música. El públic no es cansava d'aplaudir, i en Clavé estava orgullós i satisfet del seu resultat.