La senyora Quaresma manava...


Obra:Matèria de Bretanya (p. 71-72)
Municipi:Altea
Comarca:Marina Baixa

testing image

La senyora Quaresma manava tapar tots els sants de les esglésies, i el sagristà els tapava amb draps de color de pruna pansida.

Aleshores jo me n'alegrava, perquè durant unes setmanes no tornaria a veure Sant Bonaventura; un sant que jo li tenia quimera sense saber ben bé per què, però em feia fàstic amb les galtes color de rosa de nina i els ulls parats com els de les nines, que començaven a mirar-me des que entrava a l'església fins que me n'eixia, i estava vestit amb un roquet blanc amb moltes randes blanques i la cota vermella com si fos un monesillo de debò que hagués viscut tota la seua vida de viure al món de monesillo. I el sagristà amunt i avall parant cortines davant de tots els sants, i jo pensant quina cosa farien els sants ara, ben amagats darrera d'un mur color de pruna pansida.

Les campanes vivien uns dies com mig ofegades pel rovell de la quietud, entelades d'una glassa de silenci que era com un full d'or fals. I les altres coses també eren quietes i silencioses; tota la vida d'aquells dies.