Confiança de primavera


Obra:Café del temps (p. 92)
Indret:Port
Municipi:Altea
Comarca:Marina Baixa

testing image

Confiança de primavera

 

Inopinadament han començat a caure gotes com el puny. Ahir van baixar les temperatures i avui sembla que vulga tornar l'hivern. En realitat és que es resisteix a morir precoçment. Aquest febrer hem viscut un tast de primavera tan i tan càlid que no és de creure aquesta temptativa de l'hivern per tomar.

Des de l'Aitana i per damunt de Bèrnia han arribat uns núvols negrencs, espesseïts i malcarats. Feia una certa impressió, la massa opaca i fosca que cobria el cel. Caprici de formes, els déus han forjat com uns dits allargassats, eteris i gegantins, que pengen del cel verticals, fantasmagòrics i amenaçadors. Però, com qui diu entrant ja al març, ningú no es pot prendre seriosament un tal avís d'hivern. És, si de cas, un cant de cigne: això que en diuen «la millora abans de la mort».

De terra endins arriben, sí, tempestes de por. Però sobre la ratlla del mar es deixa veure un tros de cel pur, blau, clar. S'hi anuncia l'alegria. Quan tots -i tot- confien en la primavera, l'hivern és vençut i mort.