Pont del Petroli

Municipi:Badalona
Comarca:Barcelonès
Coordenades: 41.441333, 2.246593

Amb el nom de Pont del Petroli es denomina a Badalona l'antiga instal·lació que l'empresa CAMPSA (actualment CLH) tenia per a la descàrrega de productes petrolífers a la platja. L'estructura que hi ha actualment és de principis dels anys 60 i va deixar de ser utilitzada per a les seves funcions industrials l'any 1990. S'endinsa en el mar uns 250 m. oferint una vista privilegiada des del mar, de la ciutat de Badalona.

El 6 de juny de 2009 es va obrir al públic el Pont del Petroli ja totalment remodelat i com un espai singular amb un ús ciutadà i científic al mateix temps, pràcticament únic. Amb aquesta posta en servei es possibilita per primera vegada una visió molt diferent de la ciutat de Badalona des del mar. El Pont del Petroli es converteix en passeig, punt de trobada, mirador i referent del futur passeig marítim d'aquesta ciutat.

En qualsevol tram del pont podem fer una pausa i, amb la mirada a cavall del mar i del perfil de la ciutat, llegir un passatge de L'àngel de la segona mort en què Julià de Jòdar contrasta el pont d'abans, el de destinació industrial, amb el d'ara, agençat per ser un reclam d'oci i passeig.