A Monòver he feta també bona collita per la gramàtica...


Municipi:Monòver

testing image

A Monòver he feta també bona collita per la gramàtica i he trobats per al Diccionari uns quants col·laboradors que em sembla que se n'han de desfer com tot uns homos.

Dues iglésies té aqueix poble: la parroquial i la d'un convent de franciscans que hi havia.

La parroquial és barroca, amb creuer i cúpula i capella de comunió molt gran. És de bona traça i té majestat. Està sòbriament ornamentada amb algunes pintures a les pilastres, rebranques i arcades, i daurats els capitells i els verguerons dels rebaixats. Les petxines de la cúpula mostren esculpits els quatre evangelistes. L'àbsit fa dos trasts, i l'enfront és pla i està decorat amb més esplendidesa que la nau. El chor va aferrat amb lo Presbiteri, just davant l'altar.

La capella de comunió o de la Mare de Déu del Remei fa un creuer amb cúpula, i la planta presenta forma quadrada perquè a n'els quatre recons que la creu deixa an els ànguls del quadrat hi ha una capella amb una cupuleta de mitja taronja.

La cúpula central té a les petxines uns baixos relleus que figuren la Presentació de Maria Santíssima a n'el Temple, essent minyoneta, l'Anunciació, la Purificació i l'Assumpció. El retaule de la Mare de Déu és barroc i ben passador. Els altres retaules són de passa tu, passa tu.