Abans d'anar a Elda vaig fer un volt per Petrer...


Indret:Castell
Municipi:Petrer

testing image

Abans d'anar a Elda vaig fer un volt per Petrer i vaig recordar aquella carn bruna... Vaig pujar al castell pel carrer del Castell, vaig passar sota l'Arc del Castell, vaig agafar el carrer Faldes del Castell i vaig continuar pel carrer Pujada al Castell, i quan em vaig adonar que el castell no tenia gaire interés, vaig baixar pel carrer Cases del Castell.

Carrer sí carrer no, es podia llegir, Filà Almorávides, Comparsa Labradores, etc., seus, vaig suposar, de les agrupacions, o com es diguen, de Moros i Cristians.

El barri vell al voltant del castell era ple de cases deshabitades i de cases en rehabilitació. A molts dels amos els havia entrat la dèria aquella, cada vegada més generalitzada, de pintar les façanes de colors com si fórem a Niça o en algun altre indret de la costa provençal. De manera que, per moments, feia la sensació que l'Ajuntament haguera contractat Matisse per tal que omplira els carrers de la vila d'ocres, blaus i vermells.

Per seguir la línia ambiental, vaig entrar a descansar una estona al bar El Fester, a la plaça de l'Ajuntament. A les taules, gent fent un mosset. A les parets, escuts de les comparses mores, alguna fundada a mitjan segle XIX. O siga, que la cosa moresca venia de lluny... Al meu costat, tres homes entre chien et loup romancejaven al voltant de la diferent destinació que havia seguit la respectiva descendència. Em va semblar que es menjaven la erra final com fa la gent del Maestrat i, ai, els catalans.