Ja és diumenge.


Obra:Ànima de tramuntana (p. 239-240)
Municipi:Escala
Comarca:Alt Empordà

testing image

Ja és diumenge. S'han trobat al peu de la casa forestal, a tocar del poblet, un indret ara solitari des d'on s'obre la visió a una part de la badia: la platja llarga de sorra fina i l'esquelet pedregós del moll grec; més avall, els roquissars de les Muscleres i, al fons, l'skylíne de cases blanques de l'Escala que es perd en la costa més abrupta fins a Punta Grossa i Montgó, esquitxada d'urbanitzacions emblanquinades. I encara, darrere la primera línia de muntanyes, el cos pelat i imponent del Montgrí.

Han baixat a la platja que queda parapetada rere un espigó llarg. És molt d'hora i només es veuen dos pescadors que han tirat la canya, lluny d'elles.

El mar està tranquil com una bassa d'oli i el sol vermellós encara recorda el moment de l'alba. S'han tret els shorts i les camises i han estès les tovalloles a la sorra. Poc després, abrigades sota un gran mocador estampat amb dibuixos de caixmir, han començat a par1ar. L'Estel l'ha escodrinyada amb ulls brillants, sota el serrell curt i la mitja melena ben raspallada.