Indika estava a punt d'adormir-se...


Obra:Ànima de tramuntana (p. 132-133)
Municipi:Ullastret

testing image

Indika estava a punt d'adormir-se, envoltada per un tel de boira nocturn, provocat per la calor que s'estenia sobre els aiguamolls. Feia dies que havien entrat a l'època bona per a la navegació i el comerç. Dalt del puig, els dos temples nous brillaven sota la lluna, amb una magnificència elegant que enorgullia les famílies nobles de la capital dels indiketes. Als peus del puig, la muralla de l'illa es reflectia sobre l'estany, esquitxada per una lluna enteranyinada de núvols, tota fantasmagòrica.

Entre la guàrdia de cadascuna de les muralles acostumava a haver-hi sempre un capitost que donava les ordres. En temps de guerra, els homes adults que no tenien tares físiques estaven obligats a fer rondes i s'alternaven entre ells durant la nit. Però aquella era una època prou tranquil·la. Un bon grup de guerrers feia la guàrdia i reforçava les portes principals de les dues fortificacions. A la ciutat del puig, en una porta a l'extrem nord de la muralla des d'on es dominava el camí d'accés principal, uns quants homes controlaven un dipòsit d'armes de ferro i de còdols de riu, per si calia llançar pedres amb la fona.

Estaven preparats per a qualsevol atac a la ciutat. Tanmateix, però, quan s'enemistaven amb alguna altra tribu procuraven lluitar a camp obert, per evitar danys innecessaris.

En aquella hora els guardes de torn de l'oppidum del puig feien la ronda, caminant sobre les ombres tentinejants d'una vintena de torxes que es projectaven sobre les torres de defensa i es mantenien enceses tota la nit. Eren una bona colla d'armats, guarnits amb casc rodó i cuirassa, l'espasa llarga i la llança a la mà. Del pit d'un d'ells penjava un corn de bou, per si calia alertar la ciutat de qualsevol atac nocturn.