Eren terres de conreu i l'avi de seguida hi va fer obrir un pou.


Obra:Octubre (p. 44-45)
Municipi:Quart
Comarca:Gironès

testing image

Eren terres de conreu i l'avi de seguida hi va fer obrir un pou. El pouater que el va construir, tot just d'acabar-lo va marxar a la guerra, on va morir. De l'aigua d'aquest pou, ens n'hem abastit sempre, per al consum domèstic i per al reg, i encara ho fem. És una aigua bona de gust, d'un sabor un punt terrós i ferruginós. A l'estiu, ben fresca, és un goig.

A tocar la carretera hi havia un bosquet on de vegades s'aturaven a passar-hi la nit les caravanes de gitanos que en aquell temps circulaven amb carros i animals.

Quan els meus pares van projectar casar-se, el bosquet fou tallat i s'hi construí la casa, que reuneix aquells criteris que esmenta Cirici. Primer, simplicitat geomètrica. És una casa de línies rectes, elementals, similar a les cases que dibuixen els nens quan els demanes que dibuixin una casa. Teulat a dos vessants, fàbrica rectangular de divuit metres de llargada per deu d'amplada, amb pocs ornaments i molt austers, les petites arcuacions de la sotacoberta i no gaire res més. Quan van edificar la casa, per coronar el teulat hi van posar un penell amb una creu, però amb els anys i les pluges es va rovellar, va quedar enferritjat i el vam haver de treure.