12 de novembre, Alacant


Obra:L'escorça dels dies (p. 201-202)
Municipi:Alacant
Comarca:Alacantí

testing image

12 de novembre, Alacant

 

El matí anem a passejar per Alacant. El Castell de Sta. Bàrbara i el barri antic. Després anem a la galeria a veure com queda l'exposició. La galeria és molt irregular de planta i les parets negres. Però, com que la il·luminació és bona, el conjunt queda bé.

La llum d'Alacant és d'un blanc esvaït que ens recorda la d'Eivissa i Atenes. Per dinar, Margarita Borja, la directora de la galeria, una noia jove, simpàtica i molt activa, ens fa un plat típic d'Alacant: olleta, una sopa de verdures i llegums, boníssima.

A la tarda vaig a veure l'única llibreria de llibres valencians (Set i Mig) però està tancada, no sé per què. M'arribo a la plaça de Gabriel Miró, que és el costat mateix. És una plaça molt bonica, amb una font fi de segle al mig i uns arbres impressionants. Uns ficus enormes, exuberants, barrejats amb palmeres (Alacant és la ciutat de les palmeres) i plàtans i fins una mena d'avet: una araucària, m'han dit després.

Era l'hora en què els ocells van a jóc i hi havia una piuladissa que omplia tot l'àmbit de la plaça. El cel, abans de fer-se fosc del tot, ha anat agafant una tonalitat densa, un blau turquesa fosc, que no havia vist mai.