La nostra infantesa es desenvolupà...


Municipi:Figueres
Comarca:Alt Empordà

testing image

La nostra infantesa es desenvolupà, més que a l'interior del pis, a la galeria que l'eixamplava, ornada amb grans testos de nards i de lliris i una glorieta plena d'ocells. A la mare, li agradaven tant que li plaïa criar canaris i tórtores en un cobert, que feia una ombra suau a la sortida del menjador.

La galeria, encarada a ponent, quedava sobre el jardí de la marquesa de la Torre, ple de castanyers que arribaven als balustres de la barana. A banda i banda, s'allargaven els dos carrers mes cèntrics de Figueres. La façana principal de la casa donava al carrer Monturiol, l'altra al Camaño.

Jugar amb calcomanies era un dels nostres entreteniments predilectes. Com que durant tot el dia corríem d'un cantó a l'altre, ens treien de pertot, perquè embrutàvem. Amb un platet d'aigua que sempre vessàvem, omplíem taules i cadires de paperets recargolats que, com pell morta, es desprenien de les calcomanies que quedaven estampades, amb colors al·lucinants (els mateixos que vèiem en somnis), damunt dels papers sobre els quals les adheríem.