A l'extrem sud de Portossaler


Obra:Formentera (p. 37)
Indret:Cala Saona
Municipi:Formentera
Comarca:Formentera

testing image

A l'extrem sud de Portossaler i en la venda de sa Mirada-cala Saona, hi ha una cala insòlita: sa cala Saona, que potser caldria escriure sa Ona.

És com un immens bassal d'aigua ben clara i transparent, feta d'onades del mestral que van a morir a un quantiós arenal finíssim que remunta una enorme esplanada de pins i de savines.

Cala Saona és la cala natural de més envergadura de Formentera. Els seus escars antiquíssims, les seves savi­nes pelades on es pengen els casons, i el bloc petri de sa Pedra Roja, que ja pertany a la venda del Cap de Barbaria, en fan un espai singular.

Actualment és la joia dels turistes que els agrada arrecerar-se en aquest racó de l'illa, fins fa poc temps aïllat de la resta per camins de pedregam difícilment transitables.

Ara els camins s'adiuen a un ben equipat complex turístic. Envoltat de pins, de terra sorrenca, de quioscos, d'ombres i de visions apocalíptiques.

Durant molts anys hi hagué les restes d'un vaixell embarrancat. Semblava com posat a posta per retre homenatge al navegant anònim, que vençut per la mar es consumia en aquest lloc tranquil de la Mediterrània.