És una immensa platja...


Obra:Formentera (p. 44-45)
Municipi:Formentera
Comarca:Formentera

testing image

És una immensa platja, que abasta el litoral de quatre ven­des: la des Pi des Català, la des Ca Marí, la de ses Clotades, i part de la de sa Talaiassa. És d'un llarg recorregut, que abasta des d'un dels sectors més primitius de l'illa, un dels llocs preferits pels pelegrins de la pau, els peluts, que iniciaren l'anacoretisme formenterer i el nudisme integral, fins el sector més sofisticat dels complex turístic de clubs, pubs, bungalows, surf, tennis, immersió, etc.

De tota manera, quan parlem de Migjorn, tothom es refereix al sector més primitiu.

Intentar un recorregut de tota la platja és una possibilitat, per a la qual cal preparar-se. El trajecte és llarg, però tan variat que ens permetrà penetrar a l'ànima d'una Formentera ascètica, soferta, resignada i natural. Tant si el recorregut el fem per l'arena com pels boscos i sembrats de la vora mar.

La seva gran extensió, la simplicitat dels seus escars, de les seves cabanes, la parquedat dels pins, de les savines, i de l'arena esmicolada de conquilles, amb el panical marí, el bàlsam, els cards, els lliris marins, el borró, les dunes movibles i, sovint, els cúmuls de posidònies, amb boles fetes de fibres i els monticles d'alguers, li donen el caràcter que té.