Aquest és un litoral agrest, de roca solemnial...


Obra:Formentera (p. 39)
Municipi:Formentera
Comarca:Formentera

testing image

Aquest és un litoral agrest, de roca solemnial, que s'enfonya dins l'aigua que sembla un viver de peixos acolorits.

A mesura que ens anem apropant al Cap, la punta del far s'insinua i ens enganya. Ens costa arribar-hi. Però en ser-hi, la majestat del Cap amb el far de Barbaria al damunt imposa.

La visió del far des de la mar és impressionant, imposa, sobretot per l'alçària, i els escalats i coves de la penya, on sovint treuen el cap les cabres salvatges de la reserva des pla del Rei.

Dinareu a bord. Fareu la migdiada, i quan el sol us ho permeti, iniciareu el retorn.

En el retorn tot us semblarà diferent. Resseguireu torrents i torrenteres, puntes, coves i racons, i fondejant als blancs de cala Saona, si encara fa sol, podreu fer raors a l'estiu. I besucs al negre, o aranyes a la fluixa.

I així anireu fent temps per tornar a veure, a sol post, allò que hem vist néixer al matí. Però ben diferent. Tot molt mes matisat, i afrontat a la llum suau de ponent.

No us ho perdéssiu pas. La pedra estratificada té tots els ocres del món, l'aigua d'aquesta vora tots els verds de la terra, les seques s'alcen il·luminades i brillants, i les coves s'encenen amb la posta.

Penetreu amb el vostre llagut a la cova des Temple, just abans des Picatxo. Veureu el seu absis rocós, el més pur que us sigui dat de veure, i un sòl, sota de l'aigua, fet de colors Van Gogh, i parets com vitralls de Florència. Fòssils i vegetals ho il·luminen amb tota mena de colors.

Un cop vist això, la resta del viatge, la fareu en silenci, mentre les llums de l'illa poc a poc s'il·luminen, l'horitzó s'enfosqueix, la brisa és molt més fresca, i la mar canvia de color.