L'any 1962 s'estrenà a la Casa-Museu...


Obra:Les arrels d'Abelló (p. 235-236)

Situada a tocar del Museu, és una casa antiga del carrer de Lluís Duran, on Joan Abelló va néixer, unida a les cases veïnes que el pintor va anar comprant posteriorment per encabir les obres d'art i els objectes que adquiria i que es van anar convertint en la Casa Museu del pintor.

La casa del pintor Abelló és la casa d'un pintor col·leccionista: sales, escales, planta baixa, soterrani, pisos… Un laberint on el visitant va descobrint la complexa, interessant i diversa col·lecció de l'artista. Una portalada que va pertànyer al convent dels Àngels de Barcelona ens condueix al vestíbul. Aquí podem llegir un episodi lligat amb Joan Brossa arran de l'estrena d'una obra seva en aquest lloc.

testing image

L'any 1962 s'estrenà a la Casa-Museu D'aquí al bosc, de Joan Brossa. Va ser presentada pel professor Joan Obiols i la interpretació fou del Primer Cicle d'Art d'Avui, amb Núria Feliu, Aurora Gassó, Ernest Martínez i Encarnació Sugranyés. La direcció fou d'en Josep Centelles. Hi van assistir una cinquantena d'espectadors. L'obra va anar seguida d'un col·loqui dirigit per Cirici Pellicer, Santos Torroella i Cortés Vidal.

Dos anys després, d'una manera encara més privada, clandestina, s'hi va fer una paròdia dels "25 años de paz" que era el lema d'un referèndum que impulsava el règim d'aleshores.

Va ser una acció teatral, amb monòlegs i diàlegs improvisats a càrrec de Joan Brossa i Pere Portabella i amb la participació d'alguns espontanis... [...] "¿25 años de paz?", preguntava en Brossa. "¿¡25 años de m...!", cridava. I ell i els del públic simulaven unes ventositats que feien dringar els vidres de la casa.