Visitem Antoni Tàpies a Campins...


Obra:L'aroma d'arç (p. 234-235)
Municipi:Campins

El pintor Antoni Tàpies (Barcelona, 1923) a principis de la dècada dels seixanta es va comprar un dels masos de fora el nucli urbà de Campins. Al costat, s'hi va construir el taller on al llarg dels anys ha anat configurant bona part de la seva obra plàstica. Ha reflexionat sobre l'art i la cultura i en alguns dels seus escrits ha parlat de l'interès que el paisatge montsenyenc té per a ell fins al punt d'inspirar-s'hi a l'hora de plasmar quatre pintures titulades "Suite de Campins".

D'especial interès és el text que va adreçar als joves lectors de la revista Cavall Fort sobre l'art de copsar i reflectir la realitat que ens diuen que hi ha davant nostre i la que, de fet, viu darrere d'allò que veiem. Un fragment de dietari de Marià Manent (Barcelona, 1898-1988) ens fixa alguns aspectes del mas en el moment que el visità el 1979.

testing image

24 de novembre

Visitem Antoni Tàpies a Campins. Masia deliciosa del segle XV, amb molt de bosc propi al voltant, racons acollidors, una vella premsa al jardí (del 1768), plantes de lavanda francesa, iuca florida. A dintre, molts atuells agrícoles antics, una «romana» enorme, jous (hi ha el dels darrers bous que llauraven a la comarca), un exquisit mirall venecià, una figura de l'Escaler i un tapís d'en Tàpies. Hem dinat a l'Hostal de Sant Marçal. Les fagedes nues eren de color gris moradenc i, més a sota, esclataven l'or i l'aram de castanyers i rouredes.