Amb un ull al retrovisor...


Obra:Homes d'honor (p. 305-306)
Municipi:Barcelona
Comarca:Barcelonès

testing image

Amb un ull al retrovisor, el Santana va veure que l'Aldo es treia la pistola, aixecava la mà i, a través del vidre, els la mostrava als de la moto, que es mantenien uns deu o quinze metres rere el cotxe.

—No, Aldo, no...

Va passar el que es temia el Dani. Que ho entenguessin com una provocació i obrissin foc.

El primer tret va foradar el vidre del darrere. l'Aldo, que s'havia acotat al seient, amb el cap entre les cames, va sentir xiular la bala molt a la vora. El Dani va continuar, Via Laietana avall, esquivant cotxes que pujaven de cara. La moto, tot i un parell d'ensurts, s'esmunyia dels obsta­cles amb més facilitat. S'aprofitava que el Mégane li obria pas. En arribar arran de mar, el Santana va girar impulsivament a l'esquerra, a l'últim moment, cap a Pla de Palau, per mirar d'escapolir-se dels motoristes. Tot i derrapar, marcar la goma a l'asfalt i posar el genoll a terra com els pilots de debò, el que anava de paquet encara va disparar dues vegades més. Un tret va impactar al pneumàtic del copilot. L'altre va ser —segons van dir els experts— la bala definitiva.

El cotxe, bruscament, va enfilar la roda del davant a sobre la vorera. De seguida la del darrere també hi va pujar, molt més del compte. A tota llet com anaven, i sense que el Santana fos capaç d'aguantar el volant amb les mans, el Mégane va volar i es va tombar sobre el costat dret, al davant mateix de la porxada de les 7 Portes. Al pri­mer cop van saltar tots els airbags de la col·lecció. A l'instant. No en va fallar ni un.

Veient que, al cel, un helicòpter de la policia arribava just per veure com el cotxe s'estavellava, els homes de la moto van fugir a tot estrop.

Després de tres voltes de campana, el Renault va que­dar, fumejant, de panxa enlaire fins al darrer alè.