Les distàncies són curtes, a Mallorca.


Municipi:Binissalem
Comarca:Mallorca

testing image

Les distàncies són curtes, a Mallorca. Arribem a Binissalem abans que em cansi de mirar per la finestra, on es projecta contínuament un documental d'ametllers. La carretera no entra al poble, continua cap a Inca. Girem a l'esquerra i immediatament tot canvia. Entrem per un carrer de cases baixes, antigues. El carrer, que no és gaire ample, ens porta poble endins, fins a una plaça gran, quadrada, on hi ha una església de punxes molt altes. La taxista pregunta a una dona on es l'hotel Scott's. Li diuen que a l'altre costat de la plaça, i que el taxi hauria de voltar per amunt per deixar-nos a la porta.

No cal. Recollim les motxilles i mentre travessem la plaça observem el rengle de cases al qual ens acostem. Totes petites, iguals. Cap rètol. On es l'hotel? Algú ens assenyala exactament un punt, una de les cases. En el marc estret de pedra d'una porta descobrim una petita placa daurada, on es pot llegir amb lletra cursiva: Hotel Scott's.

El sol que queia damunt la plaça aquí dins s'ha convertit en una sobtada foscor. De mica en mica descobrim el perfil de les coses. Uns mobles bonics, una escala, al fons un pati amb flors. Ens rep una noia que ens diu que es la «secretària». És escocesa, no parla mallorquí. Tot és mallorquí menys ella, en aquesta casa -i tampoc els amos, un nord-americà i una anglesa. Podríem haver entrat en un bed & breakfast de Surrey, o de Kent, si no fos que aquesta casa és més noble, més gran, més antiga.