Vorejant l’edifici...


Obra:Banyoles vora el llac (p. 87-88)
Indret:La Draga
Municipi:Banyoles

testing image

Vorejant l'edifici, la carretera torna a ésser igual com abans. L'ombra dels plàtans és deliciosa. Aquest trosset està particularment atapeït de "pesqueres". La pesquera és una edificació molt típica de l'estany, i agafa la forma d'una casa edificada sobre l'aigua, semblant a un palafit comunicat amb terra per una passera d'obra.

Som a la part més estreta del llac. És el coll del nú­mero vuit, aquest número vuit que tantes vegades s'ha utilitzat per tal d'explicar la forma aproximada de l'estany de Banyoles. Ací, l'amplada no arriba als tres-cents metres. La profunditat és escassa (6 metres). Passa un esquiador aquàtic remolcat per una motora. El llac és una pista magnífica per a l'esquí i el rem. La tranquil·litat de les aigües i la llargada de dos quilòmetres són una cosa magnífica per a aquest tipus d'activitat espor­tiva. S'hi han celebrat campionats nacionals de rem i internacionals (campionat d'Europa) d'esquí.

Davant nostre, a l'altre cantó, la presència de can Morgat, tan íntimament lligat per llegenda al naixement del llac de Banyoles. Girant-nos d'esquena, entre el llac i la carretera d'Olot, s'estén una plana que ha estat pro­tagonista d'una altra llegenda banyolina: la Draga.