El decorador que vol estar situat ...


Obra:Les nits de Barcelona (p. 42-43)
Municipi:Barcelona
Comarca:Barcelonès

testing image

El decorador que vol estar situat dans le vent, ¿ha de restablir en l'estima de la gent, i fer-lo actual, el modern-style? Potser sí. I, en tot cas, ho demostraria el Bocaccio, un club nocturn que es va obrir recentment al carrer Muntaner. Un cronista el va qualificar de «la millor boîte d'Espanya». Jo diria d'Europa, perquè Bocaccio és una meravella que causa admiració.

Així, Xavier Regàs, fill del popular comediògraf del mateix nom, ha reeixit a presentar allò que permet a unes persones aclaparades pels negocis d'accelerat ritme modern de descansar la vista en la reconstitució d'uns temps que alguns han viscut i que altres enyorem, amb aquella gràcia amable que el record procura al passat, al qual suprimeixen els contorns que no pogueren ésser agradables, tot deixant tan sols aquells que fan néixer la nostàlgia en ales de la fantasia.

En entrar en aquesta boîte creiem trobar-nos a Chez Maxim's. Ens assetja, ens embriaga, ens treu de polleguera, aquell perfum tan particular dels anys anteriors a la guerra del 14, allò tan inefable, allò tan monchalant que s'arrossegava peresosament pels mobles.

Les volutes i les filigranes, els pàmpols dels llums amb serrells i vidres multicolors col·locats com un mosaic, els miralls de sinuosos marcs, les minúscules llotges i les banquetes de vermell, la proliferació de capitonnés, la forma de la cristalleria... Tot a Bocaccio pertany al més pur modern-style i recorda la decoració que regnava en els gabinets particulars del 1900.

Xavier Regàs ha triomfat rotundament en la «resurrecció» que ha fet d'uns temps que tots hem coincidit a afirmar que eren molt feliços. I, un cop això demostrat, l'artista ha decorat un local que evoca absentes de Verlaine o elegàncies pretèrites on els gelats es prenien amb barret de copa els homes i amb esplèndids barrets amb cintes, ocells i flors les dames.

A Bocaccio les nits són amenitzades amb discos importats directament dels Estats Units i Anglaterra, amb les darreres novetats mundials. Han estat emprades les més modernes tècniques acústiques i els assistents poden escoltar amb absoluta fidelitat les peces musicals.

Bocaccio està dirigit per Oriol Regàs, un altre fill del comediògraf, que ha donat proves de valentia i destresa en innombrables proeses esportives, i la direcció artística ha estat encarregada a Xavier Miserachs, un dels millors fotògrafs actuals. Gràcies a ells, Barcelona pot vanagloriar-se de posseir una boîte elegant, distingida, de boatada intimitat, on l'ahir i l'avui s'agermanen per una recreació i una actualització intel·ligents i sensibles del modern-style del 1900.