testing image

El Jardí del General, que es trobava situat a l'extrem del Passeig de la Duana, el va fer construir el 1815 el general Castaños i aquest fou el motiu de la seva denominació per part del poble.

Era el Jardí del General una regular extensió de terreny, delimitada per una tanca de ferro, en l'interior del qual hi havia un petit estany, envoltat d'avingudes de terra, vorejades d'arbres, a l'ombra dels quals hi havia bancs de pedra. En el centre de l'estany existia una península diminuta, en la qual alguns paons reials mostraven l'esplendor de les seves plomes. En un extrem del jardí, hi havia una gabial d'ocells de grans dimensions, on hi havia engabiats infinitat d'ocells exòtics, juntament amb els indígenes que hi queien per una trampa, que en forma de cistella ornamental, servia de coronament de la cúpula del tancament.

Entre els arbres que creixen a la vorera de les alberedes  hi ha havia alguns nesprers, planta exòtica, que començava a conèixer-se aleshores a Barcelona, amb les fruites dels quals, quan arribava l'època, els vigilants obsequiaven als edils barcelonins.

El Jardí del General era punt de reunió d'ancians, dides i mainaderes i, per la proximitat a la Ciutadella, hi acudien els soldats, durant les hores en què es trobaven lliures de servei.