Cafè de les Set Portes, vell cafè dels meus records!


Obra:Memòries de Conrad Roure (p. 59-60)
Municipi:Barcelona
Comarca:Barcelonès

testing image

Cafè de les Set Portes, vell cafè dels meus records!

Amb quina precisió revisc el teu baix sostre, les teves parets grises, el teu taulell amplíssim nimbat de miralls, les teves llargues fileres de taules formant seguici al voltant d'un piano majestuós, instal·lat sobre una tarima ploranera i grinyoladissa! I sobre les taules les escalfetes de llauna, fumejants, plenes de carbó cremant, perquè els parroquians poguessin encendre els cigarros, estalviant-se els lluquets d'aleshores.

Crec que encara existeix, el vell cafè, en el mateix lloc que antany, sota els porxos de les cases de Xifré, en el passeig d'Isabel II. [...]

El nostre lloc predilecte, és a dir, el del meu oncle i, conseqüentment, el meu, en el cafè de les Set Portes, era el dels parroquians  habituals, en una de les taules més properes al piano.

Al seu voltant, s'hi instal·laven habitualment un escultor tallista, veí de la plaça dels Traginers, i un fill seu, alumne de Llotja, un rellotger de la Rambla del Centre, un picador de toros, andalús, anomenat Trigo, el meu oncle i jo. Algun dia, venia a la nostra tertúlia Cuyàs, l'amo de l'establiment, i durant els descansos el pianista se'ns ajuntava també per assaborir l'inesgotable copa de l'estudiant, apèndix indispensable per a tot bon bevedor de cafè d'aquells temps.