Si des de la placeta de davant de l'actual ajuntament...


Municipi:Arbeca
Comarca:Garrigues

testing image

Si des de la placeta de davant de l'actual ajuntament, presidida per un monòlit de pedra plantat en el centre d'un breu jardinet com a homenatge a la vellesa, adreceu les vostres passes cap a l'esquerra, ben aviat fareu cap a la plaça Major, que té for­ma allargada i porxos als dos cantons. Especialment remarcable hi és la casa Turguet, tota de pedra i amb un magnífic porxo apuntat a peu pla, que va hostatjar les dependències municipals fins a la guerra.

En aquesta típica plaça Major i en els seus entorns, se celebrava antany la concorreguda fira de Santa Caterina, cada 25 de novembre. Era especialment animada i s'hi venia de tot, des de teixits fins a mules. Era tradicional —i últimament ha estat recuperat aquest costum— de preparar uns suculents esmorzars multitudinaris, a base de llonganissa a la brasa i mongetes.

Des de la plaça Major, pel carrer de Sant Jaume s'accedeix a la placeta de l'Església. Aquest carrer senyorial és porxat per un dels seus costats. Una vivenda d'aquest tram, l'antiga casa delmera, llueix una magnífica llinda esculpida, d'un gran mèrit artístic.