Jardins de Parcent

Municipi:València
Comarca:València
Coordenades: 39.473904, -0.380791

Els jardins de Parcent ocupen el solar on hi hagué el palau de Parcent, edifici enderrocat pels volts de 1960. La gran portalada que dona accés al recinte és l'antiga porta del palau amb l'afegit modern amb el nom dels jardins. El palau Parcent va ser construït a inicis de la segona meitat del segle XVIII per la família Cernesio (d'origen italià), hereus de la casa comtal de Parcent. S'hi va allotjar el 1812 José Bonaparte; el 1897 va ser la seu de la societat Coral El Micalet fins al 1954 quan es va traslladar al nou local del carrer Guillem de Castro. Era l'edifici més gran de la ciutat després de la catedral i, per tant, al llarg dels anys va acollir tot tipus d'institucions, des de Lo Rat Penat fins a fàbriques de ventalls, de sedes o el seu darrer llogater l'ONCE. En els espais dels actuals jardins podem llegir un fragment de Noruega, de Rafa Lahuerta.