Museu Modernista

Municipi:Novelda
Coordenades: 38.387047, -0.765619

La Casa-Museu Modernista de Novelda és una singular joia arquitectònica. Construïda en 1903, la seva impressionant façana exterior exerceix el mateix poder d'atracció que els seus interiors: terres, parets, mobles i teulades al servei de la policromia, els minimalismes i la perfecció estètica.

Antonia Navarro, més coneguda com la Pichocha, va ser la constructora i impulsora d'aquest preciós edifici després d'adquirir diversos immobles i derruir-los al cor de la ciutat. A Antònia, se la recorda com una mare i empresària molt vàlida, capaç de gestionar brillantment la fortuna heretada i els negocis després de la mort del seu germà Lluís. Una actitud, en definitiva, poc corrent en una època en què el paper de la dona quedava relegat a altres tasques.

Amb tot, encara avui, sobrevolen certes qüestions sobre com aquesta família va aconseguir atresorar tantes riqueses i propietats quan es dedicaven als negocis comercials i tradicionals de la zona, ja sigui amb el raïm, el safrà o el vi perquè... Què va passar o quin negoci va fructificar de manera tan espectacular per omplir-se les butxaques de diners, sense que hi hagi registre o menció del cas en els llibres d'història? Un cop haurem accedit al museu ens serviré com a lectura del fragment de Conta'm la veritat sobre l'amor, de Santiago Forné en què el protagonista arriba al museu a la percaça de la noia que el té enamorat i amb qui juguen al gat i la rata.