Can Garriga

Municipi:Lloret de Mar
Comarca:La Selva
Coordenades: 41.699712, 2.850634

Can Garriga està formada per la unió de dues vivendes que ocupaven tota una illa de cases del casc antic de Lloret. La primera fou encàrrec d'Enric Garriga i fou construïda entre 1886-1887 en el context dels indianos que tornaven rics a la vila i volien fer ostentació de la seva fortuna. La casa mira al passeig i no pas al mar, cosa que la caracteritza com a una excepció de les típiques cases amb pati frontal i no lateral. Pel que fa a l'altra casa, fou construïda després del 1887 per un altre indiano, Joaquim Terrats i Monter, i fou comprada per la família Garriga el 1915.

La façana de la casa principal, absolutament simétrica, està formada per tres crugies. Destaca l'encoixinat del sector central de la façana i les cantonades i també les obertures amb llindes arquejades. La porta principal conté al centre de la llinda, conformada per un arc rebaixat, les inicials d'Enric Garriga (E. G.) relligades i superposades entre una decoració vegetal simètrica. Les finestres de la façana principal, als pisos superiors, estan dotades de balcó. Aquests balcons tenen les baranes de ferro colat i estan sostinguts per dues mènsules decorades amb motius vegetals. Durant uns anys fou la Casa de Cultura de Lloret de Mar i actualment és el museu "Can Garriga", on hi ha mostres de maquetisme naval, imatges antigues de Lloret del fotògraf Emili Martínez i Passapera, dibuixos i pintures de Joan Llaverias i la col·lecció de pintures de Carretero Gomis. També hi ha una maqueta de l'important poblat iber del Puig Castellet, situat al terme de Lloret de Mar.

Josep Carner va fer estades a Lloret el 1919 i 1920, com a conseqüència  de la primera publicà un ampli reportatge a la revista "D'Ací, d'Allà", amb el pseudònim Oleguer  Recó, del qual en podem llegir uns fragments al davant de l'edifici o a l'interior que donen la visió que el poeta en tingué en aquells moments. També hi escau la lectura del poema que Sebastià Sànchez-Juan va dedicar a la puntaire.