La Bullosa

Coordenades: 42.559325, 2.000110

A cavall del municipi d'Angostrina i Vilanova de les Escaldes  i els Angles es troba la zona lacustre de La Bullosa. La vila de Llívia és propietària, al voltant del pantà de les Bulloses, d'un total de 1.202 hectàrees que inclouen boscos, prades i llacs i rep el nom de bac de Llívia. Són els antics drets de pastura que han pervingut fins ara, que han sobreviscut a tractats fronterers i que ja formen part del dret internacional.

Abans que l'any 1903 la companyia Chemins de Fer du Midi, propietària de la línia La Tor de Querol‑Vernet‑Vilafranca construís la presa, la zona de la Bullosa era un seguit d'aiguamolls.

L'actual presa és un mur de contenció de 350 metres de longitud, 15 d'ampla a la base i 20 metres d'alçada, que té una capacitat de 13 milions de metres cúbics. Al costat de la presa hi ha un refugi obert al públic i l'hotel de les Bones Hores. L'indret és d'una bellesa excepcional: el Roc d'Aude, a l'est, el Carlit a l'oest. Situats vora el llac en algun dels punts des dels quals és divisa una bella panoràmica podem recrear una història viscuda per Rafael Gay de Montellà i dos textos més que tracten de les transformacions que el paisatge sofrí amb l'arribada de les màquines.