Platja d'Es Castell

Municipi:Palamós
Coordenades: 41.862827, 3.156531

La d'Es Castell és l'única platja verge que queda a  la Costa Brava. Va ser salvada de l'especulació urbanística per una contundent campanya popular endegada a partir de 1992 i que acabà amb un referèndum el resultat del qual va ser un 70% dels vots  contraris de la destrucció d'aquest espai natural.

S'hi pot arribar caminant, pel camí de ronda que surt de la Fosca, o bé en cotxe, per un camí que es desvia de la carretera C-255 entre Palamós i Palafrugell. El gran arenal té una longitud de 375 metres per uns quaranta d'amplada mitjana i està format per sorra daurada de gra mitjà. A uns 200 metres de la platja, agafant el camí de ronda que duu fins a Calella de Palafrugell, apareix la petita i bonica cala de la Foradada. Seguint per aquest camí, que discorre per la línia costanera, es passa per altres espectaculars platges verges, com Canyers, Sanià, cala Estreta, Roca Bona, Cap de Planes o la cala del Crit.

Situats en qualsevol punt de la platja podem llegir textos de Josep Pla, Miquel Pairolí, Xavier Moret i Rafael Nadal que ens ratificaran que ha estat un gran guany col·lectiu haver preservat aquesta platja de l'especulació immobiliària.