Conjunt en homenatge a Joan Brossa (Sant Gervasi-Galvany)

Municipi:Barcelona
Comarca:Barcelonès
Coordenades: 41.394618, 2.149994

Aquest conjunt es troba davant del Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona, entre el carrer de Muntaner i la Diagonal. És un edifici coronat per una figura gegant d'una llagosta, d'acer, que pesa tres tones, amb una llargada de set metres. Les potes formen la lletra A, en al·lusió al lloc on anava destinada l'escultura (arquitectes i aparelladors). El llagost mira cap a la Diagonal perquè Brossa volia que donés el cul a una església que hi ha just al costat del col·legi.
A la façana de l'edifici, Brossa va col·locar de forma vertical una cinquantena de lletres, en colors diferents, en què es pot llegir el nom de la institució.
A més a més, alguns artistes han aportat la seva imaginació. Així, Carmen Calzada, al mig del carrer, va crear uns punts lluminosos titulats Escultura de llum, que donen llum de colors diferents a diversos punts del paviment. També hi ha la peça Primera pedra d'homenatge a Joan Brossa, idea de Joan Ardèvol, amb la col·laboració d'altres tècnics. L'obra representa el sistema solar i s'hi poden veure les òrbites el·líptiques dels planetes Mercuri,
Venus, la Terra i Mart, juntament amb els satèl·lits corresponents. El Sol estroba situat al centre del sistema solar i té una forma triangular, representat per l'ull de Déu i la inscripció llatina: «Petrafuturi honoratio poeta-fabro Ioanni Brossa inito vere MM Barcinone. Col·legi d'Aparelladors». Al revers de la peça, i, per tant, no visible, hi ha transcrit elmateix en català: "Primera pedra del futur homenatge al poeta-paleta Joan Brossa, primavera, MM. Barcelona Col·legi d'Aparelladors". El nom de Brossa figura a la part central del triangle.