Façana de la Glòria (Sagrada Família)

Municipi:Barcelona
Comarca:Barcelonès
Coordenades: 41.403250, 2.174660

La façana de la Glòria, que simbolitzarà la resurrecció de Crist, es construeix sobre el carrer Mallorca, de cara al mar. Gaudí va preveure la construcció d'una gran escalinata, al replà hi hauria d'haver un brollador amb un raig d'aigua de vint metres d'altura davant de la capella baptismal i, a l'altre costat, davant la capella del Santíssim, una teiera on cremi el foc de l'eucaristia. Tot això ho va deixar definit en un estudi de dibuix de l'any 1916. Les torres campanars que la presidiran estaran dedicades a Sant Andreu, Sant Pere, Sant Pau i Sant Jaume el Major.

El pòrtic tindrà set grans columnes dedicades als set dons de l'Esperit Sant; a les seves bases apareixeran els set pecats capitals, i als capitells les set virtuts. Aquesta façana tindrà cinc portes corresponents a les cinc naus del temple, amb la central, triple, que donarà entrada a la nau principal del temple, total set portes representant els sagraments.

Al setembre del 2008 es van instal·lar les portes de la façana de la Glòria, dos batents de bronze de dues tones cadascuna, obra de Josep Maria Subirachs amb l'ajut de l'escultor Bruno Gallart. Les portes tenen inscrit el Parenostre, així com el seu segon paràgraf Dóna'ns avui el nostre pa de cada dia, en cinquanta llengües diferents. Els poms estan formats per les lletres A i G que formen les inicials d'Antoni Gaudí dins de la frase "que cAiGuem en la temptació" del Parenostre.

Situats a tocar de la porta podem llegir un fragment de l'"Oda nova a Barcelona", un altre d'un article dedicat a la construcció del temple, de Joan Maragall i un tercer d'Armand Puig fent la glossa simbòlica del conjunt de la façana.