El Lluent. Ecosistema

Municipi:València
Comarca:València
Coordenades: 39.345350, -0.347743

El Parc Natural de l'Albufera constitueix un dels aiguamolls més representatiu i valuós del país i de la conca mediterrània. Amb una superfície de 21.120 hectàrees, es troba situat a tan sols 10 km de la ciutat de València.   Durant tot l'any, la gran biodiversitat d'aquest espai natural protegit permet observar una important varietat de fauna i flora. Pertany als municipis de València, Alfafar, Sedaví, Massanassa, Catarroja, Albal, Beniparrell, Silla, Sollana, Sueca, Cullera, Albalat de la Ribera i Algemesí.
L'albufera va ser declarada Parc Natural en 1986, i des de 1989 està reconeguda com "Aiguamoll d'importància Internacional", figura derivada de la "Convenció Relativa als Aiguamolls d'Importància Internacional, especialment com a Hàbitat d'Aus Aquàtiques", celebrada en Ramsar (Iran) el 2 de febrer de 1971. A més és part integrant de la Xarxa Natura 2000. A més, algunes parts del seu àmbit han sigut també declarades com "Microrreserva de Flora" i com "Reserva de Fauna".

La part central de l'Albufera, és a dir la que no ha estat dessecada per fer-hi arrossars, rep el nom popular del Lluent. Un cop puguem accedir-hi amb algun llaüt podem llegir-hi un text de Joan Fuster (Sueca, 1922-1992).