Hotel Arts (Barceloneta)

Municipi:Barcelona
Comarca:Barcelonès
Coordenades: 41.387088, 2.196128

L'Hotel Arts és un dels edificis més emblemàtics de la Barcelona de final del segle XX. Fou aixecat entre 1988 i 1992 a l'entrada del Port Olímpic que es construí amb motiu dels Jocs Olímpics de 1992 juntament amb la veïna Torre Mapfre, que té la mateixa alçada.

Aquesta torre de vidre de colors verds i grisos, envoltada d'una estructura de ferro de color blanc, fou dissenyada per l'arquitecte Bruce Graham i acull un luxós hotel de cinc estrelles que va obrir les portes el 1994. Integra també 27 apartaments de luxe, tots dúplex, d'una, dues o tres habitacions, que ocupen les nou últimes plantes. Al punt més alt de la torre hi ha instal·lada una càmera de TV3. El gran peix metàl·lic daurat, obra de Frank O. Gehry, és un altre dels elements emblemàtics de l'entorn d'aquest edifici de 43 plantes i 154 metres d'alçada.

Situats en qualsevol punt de l'entorn podem llegir el fragment d'un conte de Sergi Pàmies que ens revela una de les singularitats de l'hotel, un  passatge de Les seduccions de Júlia de Marius Carol (Barcelona, 1953) que explica els somnis d'un jove arquitecte i la realitat dels gratacels que hi ha a Barcelona i, finalment, un altre d'Homes d'honor, de Xavier Bosch (Barcelona, 1965), que tracta de l'arribada a Barcelona de l'escriptora perseguida per la màfia siciliana.